Het beste jongetje van de klas…

Dat werd over onze teckel Gijs gezegd. Tijdens de puppycursus ging het super en ook voor de vervolgcursus is hij geslaagd met vlag en wimpel.

Zo netjes als hij in het klasje aan een slappe lijn wilde lopen, zo ongeleid gaat het uitlaten. En al helemaal als hij andere honden tegenkomt. Hij gilt (ja echt) alles bij elkaar. Tenminste, als hij in de buurt van Tobias is, zijn oude teckelbaas. Daar heeft hij dat van geleerd. En wat eenmaal is geconditioneerd dat leer je niet zo makkelijk meer af. Samen uitlaten is dus nogal een uitdaging.

Wij hebben 3 ruwharige teckels en Gijs is er ruim een jaar geleden bijgekomen omdat ons teckelmeisje Sofie niet goed gesocialiseerd is en nogal hangt aan onze bejaarde teckelbaas Tobias. Tobias is oud, zo oud dat je niet meer in jaren maar in maanden denken.

Het is niet anders met kinderen. Hoe vaak hoor je niet dat je goede welopgevoede kinderen hebt? Leuk om te horen maar zelf wil je ze af en toe het liefst achter het behang plakken. Of andersom, je kind is altijd degene waar alle blikken op gericht zijn als er iets fout gaat. Maar jij ziet thuis juist een lief en zorgzaam jongetje.

Heel vaak is gedrag plaats en persoons gebonden en weet je niet hoe je dit kan ombuigen. Welke ervaring heb jij hiermee? Hoe ga jij om met ongevraagde adviezen en opmerkingen?

Als je een keer een vrijblijvend gesprek wil (telefonisch, skype etc?) Neem gerust contact met mij op via contact@monique-boost.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *