Kernvisiecoach

Yes… Yes.. Yes

Vandaag lag mijn certificaat in de bus, ik mag mij kernvisiecoach noemen.

Wat is kernvisie?

Voor 75% van de schoolgaande kinderen geeft ons schoolsysteem geen problemen. Dat betekent ook dat er bij 25% van de kinderen problemen ontstaan. Deze problemen uiten zich vaak in automatiseringsproblemen, leesproblemen en rekenproblemen. Uiteindelijk kunnen deze problemen zelfs leiden tot faalangst of zelfs angsten en fobieën.

De Kernvisie methode gaat ervan uit dat leerproblemen kunnen zijn ontstaan doordat sommige kinderen lang in beelden denken en juist gevoelsmatig leren, in de volksmond ook wel beelddenkers genoemd. Ons onderwijs is juist rationeel en auditief ingesteld. En ja, dat kan behoorlijk botsen. Het kan zijn dat een kind zich prima heeft ontwikkeld als peuter of kleuter maar toen het naar groep 3 ging ontstonden er problemen.

De kernvisie methode helpt een kind om de vertaalslag van zijn/ haar voorkeursleerstijl te maken naar het schoolse leren.

Kernvisie is een methode waarbij de ouder betrokken wordt in het leerproces van een kind. Er zijn ongeveer 6 a 8 bijeenkomsten nodig om uw kind en u te trainen in hoe hij/ zij het beste kan leren. Deze bijeenkomsten vinden eens in de 3 weken plaats. Tussendoor werkt u met uw kind 5 dagen per week een kwartier per dag aan de gestelde doelen.

De Kernvisie methode is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *