sinterklaas

Een grote mensen geheim

Psssssst juf……. Ik ken een grote mensen geheim
In groep 4 wankelt het geloof in Sinterklaas voor sommigen. Voor anderen is het onwankelbaar. Mijn eigen jongens hadden alle drie een heel eigen manier van beredeneren. Nummer 1 geloofde gewoon weer opnieuw als Sinterklaas in het land was. Ehhhhhhh Tom…… je weet toch dat hij niet bestaat??????? Ohhh ja, dat is waar ook !!!!!!! Nummer twee was niet zozeer aan het twijfelen aan het bestaan van Sinterklaas maar vooral aan de bizarre gebruiken die de man er kennelijk op na hield. Want “welke gek gaat er nu met een paard op het dak lopen”. Hij was 5……. Mijn moederhart riep NEEEEEEEEEEE, niet nu al maar mijn verstand zei dat het beter was om het hem dan maar uit te leggen. Nummer 3……. Ach wat een heerlijke gelover was dat, onwankelbaar. Ik heb het hem zelf verteld in groep 5 want je wilt echt niet dat jouw kind de enige is die “het” nog niet weet, hij was maar moeilijk te overtuigen.

Als juf in groep 4 is het spannend om het geheim te bewaken, je wilt dat ouders in de gelegenheid zijn om het zelf aan hun kinderen te vertellen. Dat lukt niet altijd…… en ook dat hoort erbij. Zo ook het hilarische voorval dat deze week gebeurde. Een jongetje kwam bij me om me te vertellen dat hij het grote mensen geheim kende maar dit niet door zou vertellen. Maar zijn verhaal was zo spectaculair, en voor mij zelfs hilarisch, dat hij het niet langer dan een dag heeft volgehouden. Toen kon hij het niet meer voor zich houden voor een paar van zijn vriendjes.
Zijn opa was namelijk op de begrafenis van Sinterklaas geweest, ja echt ……… Zijn opa had in Italië het graf van Sint- Nicolaas bezocht. En zoiets spectaculairs kun je natuurlijk niet stilhouden.

Geruststellend deelde hij mij mee dat één van zijn vriendjes het al wist, ik heb het voorval maar even met zijn moeder besproken. Die schrok maar ik wilde het zeker niet groter maken dan het is, het is namelijk wat het is…… er zijn kinderen kwaad omdat ze jaren zijn voorgelogen. Er zijn kinderen die weigeren te geloven dat hij niet bestaat. Er zijn kinderen die het van hun vriendjes horen, er zijn kinderen die het van hun ouders horen, en er zijn ook kinderen die het van hun opa (met humor) horen.
Hoe hebben jullie het geheim gehoord of verteld aan je kinderen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *