Ik leer leren

Loopt uw kind vast? Heeft het het idee dat het keihard aan het werk is maar blijven de resultaten uit? Dan kan ik wellicht helpen.

Wat kan u verwachten?

Ik bied verschillende trainingen aan maar ook hulp en bijles op maat aan basisschoolleerlingen. Door mijn ruime ervaring in het onderwijs en mijn basis als kindercoach heb ik goed zicht op leerlijnen en de ontwikkeling van kinderen.

Trainingen die ik aanbied:

Ik leer lerenis een groepstraining die ook individueel gevolgd kan worden. De training bestaat uit 5 lessen en is voor kinderen vanaf 10 jaar, het helpt ze ontdekken hoe ze zelf het beste kunnen leren. Voor nog meer informatie kunt u de bovenstaande video bekijken.

Kernvisie is een training voor kinderen die een voorkeur hebben om visueel/kinesthetisch te denken. Dus in beelden (ook wel beelddenkers genoemd) én met hun gevoel.  Juist deze combinatie zorgt voor een andere leerstijl van deze kinderen. Deze coaching bestaat uit 8 a 10 bijeenkomsten die samen met een ouder eens in de 3 weken gevolgd worden. Deze training kan ook door CJG vergoed gevolgd worden.

 Alle teksten de baas  is een training die in 6 lessen van anderhalf uur leert een kind een tekst te overzien, verschillende lees strategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren.

Ook bied ik de door Tea Adema ontwikkelde training concentratie en planning en organiseren aan.

Ik begin de trainingen met een screening om visuele problemen uit te sluiten. Ik heb hiervoor de opleiding visueel screener en trainer gevolgd bij de FON.

Aanbod

Ik leer leren: De volgende aspecten komen aanbod:

 • concentratie

   

 • motivatie

   

 • faalangst

   

 • huiswerk maken

   

 • plannen

  plannen en organiseren

 • inschatten

  inschatten van benodigde tijd/inspanning voor een bepaald vak

 • inzicht

  inzicht in je eigen meest effectieve manier van leren

Werkwijze ‘Ik leer leren’

Bij “Ik leer leren” begint het traject met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wanneer u besluit om met mij in zee te gaan volgt een intakegesprek aan de hand van het Ik Leer Leren intakeformulier. U maakt vervolgens een keuze voor begeleiding in een groep of voor een individueel traject.

Training

Met de ‘Ik leer leren’ training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, gaat het leren makkelijker en sneller zodat er ook tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoeven ouders dan minder te controleren en te pushen en dit komt de sfeer in huis beslist ten goede. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten. De praktijk bevindt zich in Gaanderen op loopafstand van het treinstation.