Over mijMijn eigen ervaring

Over mij, Monique ter Keurs, valt te vertellen dat ik als puber absoluut niet wist hoe ik moest leren. Ik deed maar wat, haalde veel onvoldoendes en had als resultaat veel ruzie met mijn ouders. De keren dat ik mezelf voornam om serieus te leren werden uiteindelijk gevolgd door nog meer onvoldoendes, wat mij de overtuiging opleverde dat het niet uitmaakte wat ik deed: mislukken deed het toch. Ik gaf mezelf dus een vrijbrief om te doen wat ik wilde en eerlijk gezegd was dat niet veel. Het resultaat was boosheid, onmacht en frustratie bij zowel mijn ouders als bij mij. Maar eerlijk gezegd had ik geen idee hoe ik moest beginnen, laat staan hoe ik iets tot een goed einde kon brengen.

Weer naar school

Nadat ik mijn hele leven had gedacht dat alles wat ik deed ’toch niet uitmaakte’ heeft het me veel moeite gekost om mijn leven weer een positieve draai te geven. Ik wist dat ik kon leren, er waren immers op de basisschool (naast het hebben van een bril in verband met fixatie/ disparatie lees hierover meer in mijn blog ) geen grote problemen zijn geweest. Op een gegeven moment lukte het mij om de draad van het leren op te pakken. Ik was toen al moeder van 3 jongens.

Juf

Ik werd juf. Ik ben trots op wat ik bereikt heb, maar heb het altijd jammer gevonden dat het niet lukte toen ik jonger was. Het resultaat toen het wel lukte was namelijk dat ik zoveel plezier in leren heb gekregen dat ik er tot op de dag van vandaag enorm van kan genieten om opleidingen en cursussen te volgen. Ik weet nu hoe ik moet leren en vind het geweldig om anderen te helpen om te leren leren en hetzelfde enthousiasme te zien als wat ik ervaar.

Klik op  de linkjes om meer te weten te komen over de vervolgopleidingen die ik na de pabo heb gedaan om mij verder te specialiseren.

Iets dat ik als puber absoluut niet had kunnen vermoeden…

Als je mij kent dan weet je dat…

-ik een trotse en pittige jongensmoeder ben (Ze noemen mij soms gekscherend “The Godmother” en dat zal niet voor niets zijn 😊).

– ik stapelgek op mijn teckels ben

– ik van reizen houd, het liefst kampeer ik in een tentje

-ik niet zo sportief ben als ik wel zou willen, ik ben in het bezit van prachtige hardloopschoenen en een mountainbike maar ik doe weinig met ze.

– ik heel leergierig ben, ik lees alles wat los en vast zit. Ga graag naar seminars en volg regelmatig trainingen.

– ik nuchter en praktisch ben, iedereen die mij kent weet dat ze bij mij niet met onzin aan hoeven te komen. Ze weten daarentegen ook dat ze altijd een beroep op me mogen doen als ze hulp nodig hebben.

– ik soms iets te enthousiast ben

– ik nogal impulsief ben, zo is mijn huis inmiddels veranderd in een dierentuin. Binnen een dag hebben we besloten dat er een vriendinnetje voor onze teckel moest komen en we hebben een teckeltje op internet gevonden. Inmiddels weten we dat dit teckelmeisje zeer veel problemen heeft en hebben we om haar te helpen nog een teckel genomen. Deze keer goed overdacht bij een goede fokker waar we eerst een paar keer mochten kijken. Voor ons teckelmeisje een gouden greep maar we hebben dus nu drie honden, wel wat veel 😊

– ik soms wat verlegen ben maar als ik me ergens thuis voel juist erg uitbundig kan zijn

– ik altijd betrouwbaar ben en gruwel van oneerlijke mensen

– ik analytisch en oplossingsgericht ben, zo kan ik verrassende oplossingen bedenken, als het niet linksom kan dan maar rechtsom

– ik de trotse eigenaar ben van www.klaslokaal.nu

– je ook nog met mij kan lachen…