Ik Leer Leren werkboek

Hulp voor middelbare scholieren/ Ik leer leren

Hulp voor middelbare scholieren.

Ik leer leren biedt een lessencyclus aan om je eigen leerstrategieën te ontdekken en hoe je om kunt gaan met faalangst. Ook leer je hoe je beter kunt plannen en nog veel meer…

Voor wie is “Ik leer leren’ geschikt?

Ik Leer Leren is een training voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun schooltaken. Dit kunnen brugklassers zijn die nog niet goed weten hoe ze het leren moeten aanpakken, of kinderen die struikelend het tweede leerjaar van de middelbare school bereikt hebben. Ook hoogbegaafde kinderen die nog nooit echt hebben leren leren kunnen baat bij ‘Ik leer leren’ hebben. Maar ook jongeren uit het MBO of HBO die vastlopen, of als voorbereiding op de middelbare school voor kinderen uit groep 7 en 8.

Wat leer je niet?

De lesstof die je op dat moment op school aangeboden krijgt. Uiteraard kan ik wel helpen met de vertaalslag naar hoe je het aan moet pakken. De kracht van het programma is dat je leert hoe je iets zelf kunt leren en welke manier van leren het beste bij je past.

Wiskunde

Wat nou als ik de stof die ik moet leren niet begrijp?

In deze tijd leren is niet altijd gemakkelijk. Veel lessen vallen uit en online lessen helpen ook niet altijd mee om extra uitleg te vragen aan een leerkracht.

Natuurlijk zou je bijles kunnen nemen maar het kan ook anders. Op het internet vind je veel hulpmiddelen.

Ik heb er een paar voor je op een rij gezet

Overzicht in wat je moet kunnen voordat je examen doet kun je vinden op lerenvoorhetexamen.nl . Er is onderscheid gemaakt tussen vmbo/ havo en vwo. Je vindt hier informatie over wat je precies moet weten, er zijn oude oefenexamens te vinden om eens extra te oefenen, natuurlijk is er uitleg te vinden en er staan verwijzingen naar videokanalen.

 

Een andere handige website is de website leersimpel.nl, Op deze site staan veel YouTube filmpjes met heldere uitleg over vakken als wiskunde, biologie en noem maar op. Deze site is niet alleen voor eindexamenkandidaten. Er staan per vak meerdere filmpjes. Deze filmpjes staan per onderwerp en niet specifiek op klas/ niveau.

 

Als je op de blauwe linkjes klikt wordt je doorverwezen naar de betreffende websitses

Leren leren

 

Ook op papier kun je veel hulp vinden. Kijk maar eens via de link hieronder of er een hulpboek bijzit wat je kan helpen.

Voor boeken klik hier

Nadelen websites

Je krijgt de stof op een bepaalde manier uitgelegd, het is nog meer online onderwijs.

Voordelen websites

Je zoekt op specifieke hulp. Je kunt de filmpjes terugkijken wanneer je wilt.

 

Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *